Team OHV

NOK (Noord Oostelijk Kampioenschap)


Een indrukwekkend gezicht; maar liefst 212 vissers zaten naast elkaar in één hele lange rij langs het Beukerskanaal tussen Steenwijk en Gieten Noord. En gevist werd er!
Omdat meer deelnemers zich hadden aangemeld dan gedacht, werd er niet in vijf vakken gevist, maar tien. In zes daarvan werd met een dobberdragende hengel gevist, en in 4 vakken was de hengelkeuze vrij.
Direct na de toeter van 10.00 uur schoten al hengels omhoog en werd er aangeslagen. Vooral veel voorntjes kwamen op het voer en aas af. Maar gelukkig voor een aantal vissers, konden ook grote brasems en kolbleien worden binnengehaald.

Nadat het eindsignaal had geklonken om 14.00 uur, bleek de grootste vangst in het leefnet van de heer G. Averdijk van Hengelsportvereniging Raalte. Hij ving maar liefst 14570 gram. Hij zat in vak G en viste met de matchhengel. Uit vak H, ook dobberdragend, kwam de tweede plaats. De heer G. van der Veen van Het Baarsje uit Klazienaveen ving 13780 gram. In vak I, na de brug en met vrije hengelkeuze, viste de nummer 3 8290 gram bij elkaar; de heer G. Jakobs van De Rietvoorn uit Kootstertille.

De uitslagen voor Team OHV Oldenzaal waren als volgt:
Vak A. 9e plaats Johan Oude Breuil met 2250 gram
Vak A. 12e plaats Nick Wissink met 1350 gram
Vak B. 17e plaats Nico Dekker met 1010 gram
Vak H. 8e plaats Jan Posthumus met 1970 gram
Vak J. 4e plaats Marinus Schievink met 4030 gram


Ondanks het feit dat de zon iets achter de wolken bleef, kwamen de vissen volop langs en werd het een mooie viswedstrijd. De organisatie (in handen van met name HSF Groningen/Drenthe) bedankt alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om de wedstrijd goed te laten verlopen. Onvermoeibaar en met veel enthousiasme is vroeg opgestaan, zijn stekken uitgezet, wedstrijdkaarten uitgedeeld en minstens 200 keer vis gewogen.
Dank, dank dank!