Nieuwsflits OHV 3

Woensdag, 26 oktober 2016

Zaterdag 22 oktober al weer de vierde wedstrijd in de nieuwe commercial competitie van de OHV.

De vijver waarop gevist wordt heeft naast witvis een prima bestand van hoofdzakelijk kleine karpertjes van 100 tot 400 gram. Dat betekent vaak beet en een intensieve manier van vissen wil je een beetje meedoen voor de prijzen. Waren vorige week 2 deelnemers afwezig. Vandaag was iedereen weer van de partij. Dat betekent dat de stekken 3 en 6 ook weer mee doen. Vooraf de plekken die je eigenlijk niet wilt loten omdat daar de minste vis is gevangen tijdens de eerste wedstrijden. De koppies staan er dan ook strak bij zo vlak voor de loting. De nummers 1 en 2 in de tussenstand loten netjes op de stekken 3 en 6 en kunnen zich opmaken voor een pittig potje. Sergio op stek 3 en Sjon op hoekstek 6. Op stek 8 vist vandaag Rick Holsbeek, de benjamin van het gezelschap. Dat Rick het afgelopen jaar snel en veel geleerd heeft blijkt wel als hij zich netjes en volkomen verdient naar de 1e plaats vist met ruim 17 kilo. Proficiat Rick!! Zijn buurman Gait van de Kolk op stek 7 weet ook de karpertjes goed te vangen en bij hem blijft de weegschaal op ruim 11,5 kilo steken. De 3e plaats voor Nick Wissink die op stek 1 snel geleerd had van zijn vorige optreden op dezelfde stek en nu 7,5 kilo kon aanbieden. Bij een 1e plaats vandaag van Sergio Tempelman zou hij na 4 wedstrijden reeds de competitie hebben gewonnen. Echter op de moeilijke stek 3 viste hij zich met 5,8 kilo naar een vijfde plaats omdat Sjon Snijders op de andere als moeilijk aangemerkte stek 6 met 7,1 kilo zich naar een prima 4e plaats viste. Wederom was het vandaag zeer belangrijk om uiterst precies te voeren en vissen en vooral niet te veel voer te brengen. De karpers zijn zich al aan het voorbereiden op de winter en nemen door het toch al wel koude water slechts mondjesmaat voedsel tot zich. Dat blijkt dan ook wel als de minieme aanbeten op een 0,1 grams pennetje zich nauwelijks doorzetten bij de schrijver van dit verslag. 6 uurtjes geconcentreerd vissen is dan ook noodzakelijk om iedere aanbeet te verzilveren. De normaal visrijke stekken 2,4 en 5 geven vandaag niet veel prijs en de deelnemers die daar zaten moesten snel overschakelen op witvis in plaats van de kleine karpertjes die er normaal gesproken vaak te vangen zijn. Het beste had Jilles Bijsterveld zich aangepast en met ruim 5 kilo kleine vis de 6e plaats voor hem. Tot slot wist Guido Sickman met 4,3 kilo te vangen en zo Erik Wilmink op stek 5 achter zich te houden. Erik sloot de rij met ruim 3 kilo. Totaal is er deze keer toch weer ruim 60 kilo vis gevangen met 8 deelnemers. Volgende week de 5e en laatste wedstrijd en dan zal duidelijk zijn wie deze eerste commercial competitie van de OHV op zijn naam mag schrijven. Er zijn nog 3 deelnemers voor deze titel in de race.

Suc6 mannen!!