Verslag prijzenwedstrijd SVON

Woensdag, 25 oktober 2017

Zaterdag 21 oktober 2017 werd de prijzenwedstrijd van sportvisserij Oost Nederland gevist in het kanaal Almelo –de Haandrik bij Gramsbergen.
Hier visten namens de OHV Jan Posthumus, Robert Beernink en Marinus Schievink aan mee.
Jan stond zaterdag morgen al om zeven uur bij mij voor de deur,een half uur eerder dan de bedoeling was, maar dat is Jan altijd mooi vroeg.
Ik was zelf nog de spullen en de auto aan het inpakken, er was dus nog mooi tijd om de maden uit te zeven die gesponsord worden door Voorhuis hengelsport.
Nadat alles ingepakt en gezeefd was zijn we naar Robert gegaan om hem op te halen,
We hadden alles al om kwart over zeven in de auto gepakt bij Robert en konden richting Bergentheim waar de uitgifte was van de steknummers.
We waren al voor 8 uur aanwezig bij Horecabedrijf Veenlust, waar we de kaarten moesten ophalen.
Dus mooi op tijd voor een bak koffie en een praatje met de collega vissers.
Half negen werden de kaarten met de steknummers uitgedeeld , en konden we naar de visplek gaan.
Jan moest plaatsnemen in vak C plek 13 , Robert vak B plek 4 en ik zelf ook vak B plek 10.
Om 10 uur was het start signaal en kon de wedstrijd beginnen, en om 2 uur was het einde wedstrijd.
Het eerste uur van de wedstrijd regende het aardig, maar gelukkig werd het droog en bleef het droog.
Er was al voorspeld dat de vangsten tegen zouden vallen, nou en dat klopte jammer genoeg ook !
Maar Jan viste in zijn vak toch mooi 2.450 gram bij elkaar wat de vak winst en de totaal winst opleverde !!! plus een hele mooie grote vleesschotel.
Robert had het minder getroffen, hij had 2 schele posjes en heeft deze niet laten wegen.
Ik zelf werd vijfde in het vak met 550 gram, wat ook nog een mooie vleesschotel opleverde.
Al met al geen beste vangsten, maar voor de OHV met 3 deelnemers en 2 prijzen toch een geslaagde dag denk ik .

Marinus.