Jeugdcommissie

Commissieleden:

Roy Haghuis
Jan van Dijk
Erwin Jansen
Jeffrey Kamphuis
Jurrie Drees
Diane Drees - van Dijk (aspirant)
Peter Elzinga (aspirant)
Gerjo Lucas (aspirant)
                
Contact:
vismeester@ohvoldenzaal.nl  

Beschrijving:
De jeugd staat bij de O.H.V. hoog in het vaandel. Daarom is er een speciale commissie opgericht. De jeugdcommissie bestaat uit gediplomeerde vrijwilligers, in het bezit zijn van de juiste VOG, die de jeugd leren vissen op een verantwoordelijke manier. Voorlichting, begeleiding en educatie zijn de belangrijkste taken van de commissie. De jeugdcommissie organiseert jaarlijks diverse wedstrijden en de jeugdcursus.

Wedstrijden:
De jeugdcommissie organiseert onder andere de jeugd viswedstrijden. Hierbij worden niet alleen de competitiewedstrijden, koppelwedstrijden georganiseerd, ook de begeleiding aan het water, het helpen bij de jongste vissers en het wegen van de vis zijn onderdeel van de werkzaamheden. Ook de administratie is een belangrijk onderdeel; uiteindelijk wil toch iedereen dat de wedstrijden op een eerlijke manier verloopt!

Jeugdcursus:
De viscursus voor de jeugd is toch wel een bijzonder paradepaardje van de jeugdcommissie. 'De jeugd heeft de toekomst' wordt er weleens gezegd. De OHV begrijpt dat het belangrijk is om jeugdige vissers enthousiast te krijgen voor het sportvissen. Sportvissen is namelijk méér dan alleen vissen. Kernwaarden als 'respect voor de natuur en omgeving' en 'een gezond leefmilieu' worden met de normen 'je troep opruimen' en 'vis netjes terugzetten' graag aan onze toekomst overgedragen! Om een educatieve en kwalitatieve cursus aan te kunnen bieden hebben verschillende commissieleden een cursus bij de Sportvisserij Nederland gevolgd. Ook het cursusmateriaal is door de Sportvisserij Nederland aangeleverd. Zo hebben wij de zekerheid dat we over het juiste materiaal beschikken en kunnen we de jeugd goed opleiden tot zelfstandige en bewuste vissers.

De cursus zelf is een mix van theorie en praktijk. In ons clubgebouw worden op twee of drie avondjes de beginselen van het sportvissen overgedragen. Niet alleen de droge stof wordt met behulp van moderne technieken zoals beamers en presentaties aangeboden, er wordt ook volop geoefend met het haakje aanzetten, peilen en onthaken van een nepvisje.
Als we er klaar voor zijn gaan we de echte praktijkdag houden. Er wordt eerst met z'n allen een voertje en twee tuigjes gemaak. Dan gaan we naar de waterkant om gezellig een paar uurtjes te vissen. Uiteraard is dat dan genieten van de kennis die is opgedaan!